CNA a lansat petiţia “Interesul public mai presus de gustul publicului”

CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului

Consiliul Naţional al Audiovizualului a lansat petiţia online “Interesul public mai presus de gustul publicului”. Fără îndoială, le-a ajuns şi lor. Ce este drept, a fost nevoie să vedem prea multe înmormântări în direct până a se ajunge aici. Aprob şi mă alătur iniţiativei CNA-ului de a strânge semnături pentru a schimba acest sistem de valori, total greşit, adoptat de televiziunile din România.

„CNA strânge semnături ca să evalueze necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio.

CNA lansează petiţia online Interesul public mai presus de gustul publicului.
Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau mai precis ar trebui să treacă.

Am văzut înmormântări în direct, momente înselătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat.
Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr.
Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la CNA.

Valul din ce în ce mai mare de mizerie propagat prin televiziuni poate zdrobi valorile națiunii.

Încurajarea promiscuității, a alcoolismului și infidelității, a violenței și vulgarității, promovarea caracterelor murdare și a lipsei de încredere în oameni trebuie să fie oprite dacă vrem ca viitorul copiilor noștri să nu fie stigmatizat irecuperabil de aceste vicii.

Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi  Semnaţi petiţia noastră online !

Nu putem reuşi decât împreună cu dumneavoastră
Votează şi susţine iniţiativa CNA!
Implică-te !
Alătură-te acestei campanii!
Fii alături de noi în această campanie!”

Aşa cum era de aşteptat, reacţiile nu au întârziat să apară. Dan Negru care recunoştea, cu ceva timp în urmă, că se simte vinovat pentru că „a pus bazele acestei lumi” prin aducerea asistentelor în platoul unei emisiuni, este împotriva petiţiei lansate de CNA.

Puteți să semnați oricâte petiții vreți, atâta vreme cât programele curate nu le vor bate pe cele murdare cu arme egale, fără intervenții dictatoriale, n-aveți nicio șansă. Americanii știu să-și vândă istoria prin monden, povestea lui Hemingway face audiente uriașe la CBS. Noi nu știm să vindem trioul amoros Eminescu-Caragiale-Veronica Micle. Cuceriți publicul! Nu dați dictate și interdicții! Eu NU semnez petiția!”, a spusprezentatorul TV.

Vlad Enăchescu a scris pe blogul său personal:
Am constatat astăzi cu bucurie că CNA intenționează să ia măsuri vis a vis de mizeriile care apar din ce în ce mai des la televizor în ultimul timp. Mă număr printre cei care semnalează de ceva vreme toate aceste chestiuni, atât cât pot, prin vocea blogului personal. Acum vă îndemn să citiți și să va alăturați celor care speră încă într-o presă quality (fie vorbită, sau chiar scrisă). Sigur, CNA-ul se rezumă la partea de audio-vizual, dar cu siguranță că dacă se va face curățenie în radio-tv o să fie la fel și în print”.

Petiția lansată zilele trecute de Consiliul Național al Audiovizualului pentru bun simț pe TV și-a găsit ecou în rândul telespectatorilor (peste 2.400 de semnături), dar și în cel al personalităților din media și din viața artistică. Pe lângă Virgil Ianțu care deja a precizat că a semnat petiția ”de nervi”, la demersul CNA au mai aderat și Victor Rebengiuc, Benone Neagoe, AG Weinberger, Emil Grădinescu, Bianca Ioniță (Kanal D) și Vlad Enăchescu (Dolce Sport), anunţă paginademedia.ro

Rămâne de văzut cât de mulţi sunt cei care urmăresc cu sufletul la gură emisiunile „pline de interes” gen Acces Direct, Wow Bizz, CanCan TV etc., şi câţi sunt cei care doresc mai multă calitate şi mai puţină cantitate. Cert este că nu există scuză pentru ignoranţă.

Iată unde poţi semna petiţia online: “Interesul public mai presus de gustul publicului”:

petitieonline.com

petitieonline.ro

yousign.org

Lasă un comentariu

3 comentarii

 1. Am semnat petiția și i-am dat share pe Facebook. Sper să ne trezim și noi la viață într-un final și să conștientizăm că așa nu se mai poate. Televizorul e invadat de prost-gust și de modele negative. Avem telecomanda, așa e, dar atâta timp cât majoritatea promovează mizeria și metehnele negative, unde ne mai situăm? Frumos că ați scris și dvs. despre acest post și că ați luat în vizor campania. Să sperăm că va avea efect. Până și vorbele unuia ca Negreu sunt un motiv destul de întemeiat și un marcator important asupra nivelului la care s-a ajuns cu bătaia de joc. Bravo! Pot să dau reblog? ar trebui cât mai multă lume să știe de ea și să o semneze.

  Răspunde
  • Mulţumesc! Mă bucur să aflu că sunt destui oameni cu principii sănătoase şi simţul valorilor morale. Da, este esenţial să ştie cât mai mulţi despre această petiţie. Eu voi urmări acest subiect, şi voi scrie pe blogul meu despre orice informaţie va apare în acest sens.

   Răspunde
 2. Reblogged this on Colțul Cultural and commented:
  O petiție în sprijinul culturii! Puteți semna aici http://www.cna.ro/Semneaz-peti-ia-interesul-public.html HAI SĂ ÎNCEPEM CURĂȚAREA TELEVIZORULUI!

  Răspunde

Părerea ta

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

Radu

http://www.raduc.eu/

%d blogeri au apreciat asta: