Legea atracţiei – mit sau ştiinţă?

"Legea atracţiei" de Michael J. Losier

„Legea atracţiei” de Michael J. Losier

Am primit cartea „Legea atracţiei” a lui Michael J. Losier de la o persoană tare dragă mie, D-na Roxana Braga, în urma unor cursuri de antreprenoriat pe care le-am urmat acum 3 ani la Bucureşti. Recunosc că nu citisem nimic până atunci legat de această ştiinţă, cum aveam să aflu că este numită legea atracţiei. Din contra, nici nu eram interesată de acest subiect. Punctul meu de vedere s-a schimbat însă după ce am citit cartea, deloc pretenţioasă sau exagerată.

Deşi este un subiect mai puţin cunoscut, există consemnări referitoare la legea atracţiei încă din anul 1900. De exemplu, în 1906 William Walter scria „Thought Vibration or the Law of Attraction in the Thought World„, în 1926 Ernest Holmes şi-a adunat ideile în „Basic Ideas of Science of Mind„, iar în 1949 Dr Raymond Holliwell publica „Working with the Law„.

Despre legea atracţiei au scris mulţi autori, fiecare dintre ei exprimându-şi propria opinie formată după mai multe cercetări. Sau nu. În cartea sa, Michael J. Losier ne oferă, pe lângă explicaţii clare legate de modul în care funcţionează legea atracţiei, şi câteva dintre ideile scrise de-alungul timpului legat de acest subiect:

Ceea ce se aseamănă, se atrage.” – Jerry şi Esther Hicks în „Învăţăturile lui Abraham”

„Voi sunteţi asemeni unui magnet viu; voi atrageţi în viaţa voastră oameni, situaţii şi circumstanţe care sunt în armonie cu gândurile voastre predominante. Orice găzduiţi în mintea voastră conştientă, veţi ajunge apoi să trăiţi.” – Brian Tracy

Citind aceste rânduri mi-am adus aminte de vorba aceea care circulă în popor, cum că : „de ceea ce fugi, de aia nu scapi„. Ceea ce pentru mine s-a şi adeverit de câteva ori, şi cred că oricine s-a gândit, măcar o dată, la o astfel de explicaţie pentru ceva ce i s-a întâmplat, la un moment dat.

Despre cartea „Legea atracţiei” Consilierul pentru probleme de tineret John Goudie scria: „… Metodele lui Michael sunt cu mult mai mult decât afirmaţiile pozitive sau mantrele tip new age. Materialul prezentat de el este practic uşor de învăţat şi, deşi aproape dezamăgitor de simplu, este extrem de eficient. Cartea Legea atracţiei este foarte valoroasă şi o recomand cu căldură celor interesaţi  să dea o nouă calitate vieţii lor.

Ştiinţă sau nu, eu cred că ţine de noi cum percepem ceea ce ni se întâmplă. Ţine de cât de mult ne dorim un lucru, şi câtă încredere avem că putem obţine ceea ce ne dorim. Legea atracţiei nu înseamnă că dacă te concentrezi pe ideea că vei câştiga la extragerile 6 din 49 o să se şi întâmple asta, dar poate însemna că vei reuşi să duci la bun sfârşit un proiect în care crezi cu toată fiinţa ta.

Fragment din cartea Legea atracţiei, de Michael J. Losier:

Aţi observat cum, uneori, ceea ce aveţi nevoie vine de la sine sau în urma unui simplu telefon venit din senin? Sau aţi dat peste cineva pe stradă atunci când tocmai vă gândeaţi la acea persoană? Poate că v-aţi întâlnit partenerul de viaţă ideal sau clientul perfect datorită sorţii, fiind la locul potrivit, la momentul potrivit. Toate aceste experienţe sunt dovezi ale manifestării legii atracţiei în viaţa voastră.

Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Super! Am citit acum 4 ani o carte a lui Jerry și Esther Hicks despre ”Legea atracției” și la rându-mi mă văd ”Obligat” să subscriu rândurilor tale. Mi s-au întâmplat multe lucruri pe care mi le doream și pe care le-am atras. Unde mai pui că și persoane cam de același calibru ca mine au fost atrase în viața mea tot de acest mecanism, sunt N dovezi care certifică ce e acolo. Bravo! Nu m-aș fi așteptat la abordarea subiectului, o surpriză plăcută. Felicitări! Tot înainte!!!
    MIHAI

    Răspunde
  2. Mă bucur că ţi-a plăcut! Citind răspunsul tău, mi-am adus aminte de un film pe care l-am văzut acum vreo 8-9 ani – Secretul. Este o ecranizare după cartea cu acelaşi nume scrisă de Rhonda Byrne, despre Legea Atracţiei. Un film care te pune pe gânduri, şi te face să realizezi că până la urmă, nimic nu e întâmplător.

    Răspunde

Părerea ta

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

Radu

http://www.raduc.eu/

%d blogeri au apreciat asta: