LIKE-urile NU ajută – un gest de omenie însă, DA

facebook-like-buttonLumea dă LIKE la orice: la o poză, la un video, la un citat, la o glumă etc. Le place ceea ce văd aşa că oamenii… dau LIKE. Nu mi se pare nimic ieşit din comun aici. Eu de exemplu dau cu mare drag LIKE atunci când citesc ceva care îmi place, un subiect de interes, scris corect, o poveste care îmi ajunge la suflet sau mă impresionează, o poezie, etc. Ceea ce nu înţeleg însă este: de ce se dă LIKE la un anunţ umanitar, şi atâta tot? Este adevărat: acel LIKE poate să însemne că lumea apreciază gestul tău, dorinţa ta de a ajuta, dar dacă este aşa… nu ar trebui, oare, să dea mai mult decât un LIKE?

Citeam ieri pe Facebook anunţul umanitar pentru Ionuţ, un tânăr care are mare nevoie de ajutorul nostru. În urma unui accident stupid la bazinul de înot „Plaja Dunării” din Galaţi, Ionuţ s-a accidentat grav, fiind transportat de urgenţă cu elicopterul la Bucureşti. Diagnosticul: traumatism vertebro-medular cervical complet C4 – C7. Nu-şi mai putea mişca mâinile, picioarele, nici măcar capul. La 18 ani, orizontul lui era…tavanul. Când au văzut în ce stare se află, medicii i-au întrebat pe părinţi dacă mai au acasă alt copil sau dacă nu vor să mai facă unul, pentru că nu îi dădeau nici o şansă lui Ionuţ. (Subliniez: medicii…) A urmat o luptă cruntă pentru supravieţuire. După multe luni de recuperare şi tratament Ionuţ îşi simte acum picioarele, chiar le mişcă puţin, răspunde la stimuli, poate să ridice braţele, trage cu ele de greutăţi şi îşi mişcă capul.

„Îmi doresc să gătesc din nou”

L-am cunoscut pe Ionuţ. Este vesel, pasionat de gătit şi îi place să joace remi cu prietenii. A participat chiar şi la „Elevii au talent” în mai 2011, cu o lună înainte ca accidentul să îl ţintuiască la pat. Nu vrea să se oprească aici. Are toată viaţa înainte, şi multe planuri pe care vrea să le ducă până la capăt. Pentru recuperarea deficitului neuro-motor, a membrelor superioare şi inferioare Ionuţ are urgent nevoie de o bicicletă electrică TERA VITAL. Costul acesteia se ridică la 5.000 euro, sumă din care familia a reuşit să strângă 2.000 de euro. Pentru diferenţa de bani însă are nevoie de ajutorul nostru.

Fotografie0033

3.000 de euro poate să pară, la prima vedere, o sumă imensă. Probabil unii vor spune: „aaa… dar e mult, nu am de unde.” Ba da, fiecare dintre noi are de unde. E de ajuns să depunem cu toţii o cât de mică sumă în conturile lui Ionuţ ca să se adune restul de bani de care are nevoie pentru a-şi cumpăra această bicicletă. Un gest de omenie, până la urmă. O sticlă de suc sau un pachet de ţigări la care renunţăm 2 zile la rând. Nu e mult pentru noi, dar poate fi foarte mult pentru Ionuţ.

Sper să-mi trăiesc adolescenţa, să termin liceul şi să-mi îndeplinesc visul de a deveni un bun bucătar. Sper că într-o zi voi simţi din nou pământul sub picioare şi îmi voi ajuta părinţii care au nevoie de mine, pentru că nici ei nu stau bine cu sănătatea. Din punct de vedere financiar părinţii nu-şi mai permit costurile tratamentelor care sunt foarte scumpe, sau recuperarea care trebuie urmată mult timp de-acum încolo.” scrie Ionuţ pe blogul său.

Ştiu că printre cei care îmi citesc blogul se află persoane decente, cu suflet şi capabile de a face un gest frumos. Poate cineva chiar are detalii despre un producător care ar putea să îi facă lui Ionuţ o reducere consistentă  la achiziţionarea acestei biciclete. Dacă doriţi să vă implicaţi faceţi cunoscută povestea lui Ionuţ, distribuiţi blogul lui şi puneţi umărul astfel încât, împreună, să îi putem face o mare bucurie.

Conturile unde se pot face donaţii, datele de contact atât ale lui Ionuţ cât şi ale părinţilor le puteţi găsi pe blogul lui: ionutchiricuta.wordpress.com

Articol anterior
Lasă un comentariu

Părerea ta

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

Radu

http://www.raduc.eu/

%d blogeri au apreciat asta: