„Ceea ce trebuie să rămână din experienţa mea este că îţi poţi reveni din orice situaţie îngrozitoare şi poţi învinge orice adversitate”.

ray-charles-07Acum 83 de ani se năştea, în Albany, Ray Charles, cel pe care Frank Sinatra l-a numit „singurul geniu adevărat din show business”. Nu a folosit niciodată un baston sau un alt ajutor ci şi-a croit drumul său abordând viaţa într-un mod unic. Timbrul vocal inconfundabil şi pasiunea cu care cânta la pian au făcut din Charles o personalitate legendară în lumea entertainment-ului. Pentru mulţi dintre noi anul naşterii genului soul este 1959, atunci când casa de discuri Atlantic Records a lansat discul single „I’ve Got a Woman” interpretat de Ray Charles – un star în ascensiune pe atunci.

Cariera lui Ray Charles începe din adolescenţă când un tânăr negru, orb, ia autobuzul şi pleacă în Florida unde ştie că este inima jazz-ului. Mama lui, o femeie dură dar devotată, îl învăţase deja să se descurce utilizând auzul şi fascinaţia sa pentru sunete. Charles rămâne în Seattle unde încearcă să-şi găsească drumul propriu, ca un adevărat artist ce merită un tratament corect.  Din momentul în care este descoperit de Atlantic Records cariera sa cunoaşte o evoluţie rapidă. Prin el, jazz-ul a câştigat o audienţă semnificativă şi o popularitate de care nu se mai bucurase până atunci.

În amintirea multora, Ray Charles va rămâne mereu mai ales datorită celebrei piese „Georgia on My Mind”, cel mai mare hit al său din anii `60 şi melodia ce i-a marcat întreaga carieră artistică. De altfel, în 1979 piesa a devenit Imnul Oficial al Statului Georgia.

Charles a ţinut mereu să spună că nu a făcut niciodată altceva decât ceea ce a simţit, iar muzica a venit direct din sufletul său. S-a adresat oricărui public, fără să ţină cont de culoare, un public ce începuse deja să aprecieze şi să susţină tinerii muzicieni printre care şi Ray Charles, Chuck Berry sau Little Richard. Muzica era pentru el cea mai puternică forţă din lume şi l-a catapultat din postura de negru sărac, orb şi orfan în cea de vedetă a muzicii Rhytm & Blues, câştigându-şi respectul pentru munca pe care a depus-o.

080912-national-republican-national-convention-tampa-florida-ray-charles

Într-unul din ultimele interviuri pe care le-a dat, Ray Charles spunea: „Văd că Taylor şi-a făcut temele. A descifrat viaţa mea destul de bine. Aş vrea ca oamenii să înţeleagă încercările prin care am trecut de când eram copil şi până mi-am făurit o carieră şi toate întâmplările atât de diferite cu care m-am confruntat. Vreau să spun că mi s-au întâmplat nişte lucruri extraordinare dar şi nişte drame crunte. Ceea ce trebuie să rămână din experienţa mea este că îţi poţi reveni din orice situaţie îngrozitoare şi poţi învinge orice adversitate atâta timp cât crezi în tine şi ştii unde vrei să ajungi. Cu alte cuvinte: nu renunţa doar pentru că ai fost culcat la pământ de câteva ori„.

Articol anterior
Lasă un comentariu

Părerea ta

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

Radu

http://www.raduc.eu/

%d blogeri au apreciat asta: