Preţuieşte Viaţa – din 20 Octombrie la TVR

Sunt mai bine de 13 ani de când Andreea Marin ne îndeamnă să preţuim viaţa aşa cum este ea, cu bune şi rele, să privim cu încredere şi optimism în jurul nostru, să fim mai buni şi să aducem lumină acolo unde grijile s-au adunat peste măsură, alungând orice speranţă de mai bine. De la ea am învăţat că nu există „nu se poate” atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, că se poate face foarte bine televiziune mizând pe calitate, eleganţă, bun simţ şi profesionalism fără să te abaţi de la principiile tale de viaţă, fără să dai peste cap scara valorilor, şi că obstacolele pe care le întâlnim în drumul nostru sunt anume puse acolo, tocmai pentru a ne face să ne depăşim propriile limite. Este un om de la care ai ce învăţa, iar atunci când o întâlneşti este imposibil să nu te molipseşti cu pofta ei de viaţă şi bucuria cu care priveşte spre lume.

A primit “Globul de Cristal pentru Eleganţă” oferit de Revista Beau Monde, Premiul de Excelenţă “Simbol feminin pentru caritate”şi ”Cea mai bună moderatoare TV”, „Diploma de Recunoştinţă” acordată Fundaţiei Preţuieşte Viaţa pentru gestul de solidaritate demonstrat prin contribuţia la Teledonul UNICEF – Realitatea TV  „HAITI – Copiii haosului”, Premiul „Comisia Europeană pentru aportul voluntar adus la Campania „Şcoala te face mare” în cadrul Balului de Caritate din 2010 iniţiat de Leslie Hawke, Premiul „Forget-Me-Not” acordat în cadrul Galei Valentine’s Day Charity Ball de Blue Heron Foundation pentru contribuţia la îmbunătăţirea vieţilor oamenilor defavorizaţi, precum şi Premiul pentru consilierea mamelor aflate în situaţii dificile de viaţă acordat în cadrul Galei Femeia Anului organizată de Avon, alături de revista Avantaje. Şi mai are încă multe de spus.

“Zâmbet pentru Asia” – o campanie în parteneriat cu Televiziunea Română şi UNICEF

Pe 26 Decembrie 2004, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 9,3 grade pe scara Richter, valurile tsunami provocate de seism au măturat tot ce au întâlnit în cale. 13 ţări au fost atunci afectate, cea mai gravă situaţie fiind înregistrată în Indonezia şi Thailanda. Peste 120 000 de persoane au pierit în acel cutremur, al cincilea cel mai puternic de când cutremurele sunt înregistrate cu ajutorul seismografelor. Campania “Zâmbet pentru Asia” a avut ca scop strângerea de fonduri pentru victimele care au pierdut tot ce aveau în urma acestui tsunami. Gazdele spectacolului au fost Andreea Marin şi Mihai Constantin, iar printre invitaţi s-au numărat atunci Dida Dragan, Nico, Angela Similea, Nicola, Mariana Nicolesco, Marcel Pavel, Ducu Bertzi, Nicolae Voiculeţ, trupele Proconsul, Marius Mihalache, Sarmalele Reci şi grupul Allegretto.

Campania „Ordinul Morţii Nu Poate Salva Vieţi”

În 2010 s-a desfăşurat Campania „Ordinul Morţii Nu Poate Salva Vieţi” iniţiată de Asociaţia Salvează Vieţi, un semnal de alarmă cu privire la drama bolnavilor ce au nevoie urgentă de tratamente pentru boli grave, dar de care nu pot beneficia la noi în ţară în timp util pentru a-şi salva viaţa. Pentru susţinerea acestei campanii Andreea Marin a făcut atunci o petiţie ce a fost semnată de mii de români din peste 200 de oraşe ale ţării şi 20 de state ale lumii. În luna iulie 2011, după 1 an şi 8 luni de luptă cu birocraţia românească, Ordinul 50 a fost în sfârşit schimbat şi redenumit Ordinul 1011/2011. Astfel, bolnavii în stare gravă din România care nu mai găsesc soluţie medicală în timp util la noi în ţară au acum dreptul de a obţine sprijin financiar din partea Ministerului Sănătăţii. Este vorba de boli grave ce nu intră în pachetul de bază acoperit de formularul E112, acesta din urmă oferind fonduri din bugetul Casei de Asigurări de Sănătate. Mai multe detalii puteţi afla aici:

http://www.scoalamamelor.ro/section/4/article/318/Tratament-in-strainatate-prin-Formularul-E-112

http://www.scoalamamelor.ro/section/4/article/317/Trimiterea-la-tratament-in-strainatate-potrivit-ultimelor-modificari-aduse-de-Ordinul-10112011

MOM UP – Reţea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate în situaţii dificile de viaţă

Era nevoie de Şcoala Mamelor, o dovedeşte numărul mare de mame, surori, bunici şi prietene care au umplut sălile unde au avut loc întâlnirile cu Andreea şi specialiştii din cadrul acestui proiect. Platforma www.scoalamamelor.ro face parte din proiectul naţional iniţiat de Fundaţia Preţuieşte Viaţa şi a atins peste 100.000 de mame active în primele luni de la înfiinţare. Obiectivul general al proiectului constă în asigurarea egalităţii de şanse pentru femeile-mamă din România aflate în situaţii dificile de viaţă în ceea ce priveşte accesul la informaţie, consiliere, formare profesională, obţinerea sau păstrarea unui loc de muncă. Zeci de articole scrise de specialisti pe sănătate, carieră, drepturi sau probleme de comunicare vin în sprijinul mamelor, iar forum-ul este o adevărată comunitate online.

Învaţă să trăieşti frumos şi demn în fiecare zi, nu irosi singura ta şansă la viaţă, stă în puterea ta să schimbi ceva în bine în lumea în care trăieşti.

Acesta este motto-ul Fundaţiei „Preţuieşte Viaţa” înfiinţată la începutul anului 2008 de Andreea Marin care îndeamnă la solidaritate, educaţie şi respectarea valorilor morale. Din 20 Octombrie 2013 Preţuim Viaţa la TVR şi mai mult decât atât, învăţăm să îi preţuim pe cei care au dovedit că pot lupta împotriva curentului. Despre formatul acestei emisiuni Andreea ne dezvăluie că: „Vom avea emoţie la cote înalte, explozie de bună dispoziţie, oameni frumoşi şi demni şi mai ales mii de idei care să ne ajute să trăim o viaţă mai frumoasă. …. Nu veţi găsi bârfe, scandaluri, scenarii fanteziste, ci oameni frumoşi, valoroşi şi motive suficiente pentru a simţi că viaţa merită trăită”.

O gură de aer proaspăt menită să ne trezească şi să ne arate că lumea din jurul nostru nu înseamnă doar violenţă, vulgaritate sau scandaluri. Adevărul e dincolo de toate acestea, iar bucuria de a trăi depinde de puterea noastră de a visa, de a îndrăzni, de a face bine şi de a lăsa ceva scris pe drumul pe care mergem astăzi. Un drum pe care, cândva, cineva o să facă primii paşi.

Lasă un comentariu

Părerea ta

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din Sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

%d blogeri au apreciat asta: