Concertul caritabil de gală al Fundației Principesa Margareta a României

Principesa-MargaretaUn eveniment de înaltă ținută artistică și plin de relevanță pentru progresul generației tinere de artiști români, concertul prezintă pe artiștii Fundației Române pentru Excelență în Muzică – celebrul violonist italian Giuliano Carmignola și ansamblul „La Stravaganza” – într-o seară dedicată muzicii renumitului compozitor venețian Antonio Vivaldi. 

De mai mulți ani, acest concert a devenit una dintre cele mai îndrăgite tradiții ale stagiunii artistice bucureștene, având loc întotdeauna pe 25 octombrie, de ziua Majestății Sale Regele Mihai I al Romaniei.

La fel ca și în 2012, concertul din acest an este rezultatul colaborării între Fundația Principesa Margareta a României și Fundația Română pentru Excelență în Muzică.

Scopul concertului este acela de a susține programul prin care Fundația Principesa Margareta a României oferă burse de studiu tinerilor artiști aflați în situații materiale dificile.

Misiunea Fundației Române pentru Excelență în Muzică este de a crea posibilități de colaborare directă între cei mai talentați tineri muzicieni români și cei mai mari artiști ai lumii.

Concertul din 25 octombrie 2013 ilustrează în mod strălucit acest obiectiv prin colaborarea între marele solist italian și orchestra formată din muziciene tinere de mare talent, după modelul orchestrei de fete din Ospedale della Pieta – Veneția, unde Vivaldi a fost profesor timp de aproape 30 de ani .

Programul va include atât concerte de vioară de mare virtuozitate instrumentală, cât și piese orchestrale și arii din operele compozitorului venețian.

Fundația Română pentru Excelență în Muzică

Înființată în decembrie 2011 de către dirijorul român de renume internațional Christian Badea, Fundația este o organizație non-guvernamentală, non-profit a cărei misiune este de a crea posibilități de colaborare directă între cei mai talentați tineri muzicieni din România și cei mai proeminenți artiști ai lumii.

De asemenea, prin proiectele sale Fundația își propune să încurajeze reintegrarea artiștilor români de faimă internațională din diaspora în viața culturală a țării și să limiteze emigrația talentelor tinere, care a atins proporții dramatice în ultima vreme.

Alături de obiectivele educaționale și de performanță, Fundația își completează misiunea prin implicarea muzicii și a muzicienilor tineri în proiecte sociale, cu ferma convingere că arta trebuie să contribuie în mod relevant la societatea contemporană.

Printre proiectele realizate până acum de Fundația Română pentru Excelență în Muzică se numără concertul London – Bucharest Festival Orchestra, debutul Ansamblului Stradivarius, lansarea Festivalului Internațional de Muzică Sibiu – Hermannstadt și proiectul social « Caravana Muzicală ». Aceste realizări atestă dorința și capacitatea Fundației Române pentru Excelență în Muzică de a contribui în mod semnificativ la progresul generației tinere de artiști și la dezvoltarea culturii și a societății române contemporane.

© FREM 2013
Contact:
Stefan Iliescu
stefan.iliescu@frem.ro

Sursa: comunicate.mediafax.biz

Lasă un comentariu

Părerea ta

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din Sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

%d blogeri au apreciat asta: