D-l Dr. Stătescu Laurenţiu – Medic pentru Îngeri !

Statescu Laurentiu

Dr. Stătescu Laurenţiu

Mi-am început aceste rânduri în cu totul şi cu totul alt ton. Vroiam să scriu despre tot ceea ce am pătimit în mai bine de 30 de ani de când bat drumurile spitalelor din Galaţi, şi nu numai. Apoi am revăzut chipul blajin, împăciuitor al D-l Dr. Stătescu Laurenţiu şi am ştiut că nu este loc de arătat cu degetul… nu i-ar fi plăcut. Dacă dânsul nu a făcut asta niciodată, cu ce drept aş putea eu îndrepta, astăzi, degetul acuzator către cineva?…

Nu am să uit: puţin trecut peste ora 20.00. Neglijasem mai mult decât era cazul durerile care mă necăjeau aşa că am ajuns, inevitabil, pe holul secţiei de urgenţe. Medic de gardă: Dr. Stătescu Laurenţiu. Nu aveam nici cea mai mică idee despre cine se ascundea în spatele acestui nume. Mai bine spus, habar nu aveam cine este! Dar un singur detaliu mi-a demonstrat, în doar o fracţiune de secundă, că nu eram în faţa unui simplu medic chirurg. NU! În faţa mea se afla un medic extrem de bine documentat, foarte bine pregătit care ştia prea bine ce spune, şi un OM cum rareori îţi este menit să întâlneşti. Atunci, în acea seară, a început Lecţia de Omenie în care D-l Dr. Stătescu Laurenţiu a ştiut să rupă din timpul, bunătatea, calmul, profesionalismul şi devotamentul său pentru a încuraja elanul şi curiozitatea, uneori stângace, recunosc, ale unei eleve aflate în primul an de sanitară. Elevă pe care dânsul o numea deja  “Colegă de-a noastră”.

Chirurgie I, Bloc Operator, Cabinet Chirurgie Policlinică, Morgă (da, da, citiţi bine) – fiecare uşă mi-a fost deschisă şi fiecare întrebare şi-a găsit răspunsul. Şi nu doar atât! Pentru că sub îndrumarea D-lui Dr. Stătescu nu am învăţat doar cum este să fii o asistentă medicală devotată meseriei şi pacientului, nu. Am învăţat mult, mult mai mult de atât!

Se spune că trecerea în nefiinţă a celor ce sunt trimişi anume de Dumnezeu pe pământ are un rost. Dincolo de golul pe care, pentru mine, ca pacient, ca asistentă medicală, ca om, nimeni nu îl va putea umple vreodată, cred că tot personalul medical ar trebui să zăbovească un moment şi să se gândească la faptul că nimic nu este etern, că nu putem plăti chirie pentru viaţa veşnică şi că singura monedă care ne poate fi cu adevărat de folos este OMENIA! Cei care au lucrat cu D-l Dr. Stătescu ştiu atât de bine despre ce vorbesc…..

Privesc spre Spitalul Judeţean. Văd Chirurgie I, aici mi-am început practica. Îmi aduc aminte de fetele de la veghe 2 dar şi de la veghe 1, toate numai un suflet. Îmi îndrept apoi privirea spre Chirurgie III, şi zâmbesc. Nu ştiu de ce am simţit asta, dar parcă aici îi era locul. Pentru prea puţin timp, poate atât cât să sădească în colegii dânsului sămânţa dedicării meseriei, a preţuirii şi a respectului faţă de pacient.

Un înger printre oameni care a lăsat, cu fiecare gardă, cu fiecare intervenţie chirurgicală, cu fiecare consultaţie, cu fiecare vorbă bună, cu fiecare strângere de mână şi cu fiecare zâmbet în timp ce îşi răsucea mustaţa, o parte din sufletul său în care putea să încapă o lume întreagă.

Nu am pierdut doar un medic excepţional, ci un OM. Un OM care ar fi putut forma, mulţi ani de-acum încolo, alţi medici de valoare şi care mai avea încă multe de spus. Va fi imposibil de înlocuit!

 Eu, cândva, chiar am întâlnit un OM …

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Articol următor
Lasă un comentariu

Părerea ta

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Imaginary Coffee

Sometimes we need fantasy!

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

DRAGOS G. CALINESCU - de la silabe la artă

DRUMUL UNUI PÂRÂU CĂTRE OCEAN

Paul Gabor

Gânduri din Căpșunistan

Blogul lui Tavi

Pune punctul pe i

Honey Bi's

Un blog...cu de toate! (fără ceapă)

Colțul Cultural

repaus cu cap

Maria Magdalena Danaila's Blog

altfel decat pe scena

whenmum

mum(ing), searching, walking, living, smiling

Stropi din Sufletul meu

Pentru-a dărui suspine mult efort nu-i necesar, însă pentru a face-un bine e nevoie de mult har.

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Tinerii pentru dreptul la viaţă (TDV)

Voluntariatul - cheia spre succes în promovarea unui mod sănătos de viaţă

%d blogeri au apreciat: